
Gözlemlediklerim
“Yazarlık Kitapları” üzerine yaptığım araştırmada, listemde yer alan kitapları bulamayınca, sistemden sipariş vermek istediğimiz de bakın nelerle karşılaştık.
“Kütüphane de “Yazarlık Kitapları”nın yerini almış olması yüzümde tebessüm oluştururken; kararlı olmak ve hedef için yoldan sapmadan çalışmanın mutluluğu şu an kendimi harika hissettiriyor. “
— Yasemin Emre
Merhaba
Yürüyüşün ardından marina ve nihayet kitapevi…
Çeşme, D&R ziyaretim de “Yazarlık Kitapları” üzerine yaptığım araştırmada, listemde yer alan kitapları bulamayınca, sistemden sipariş vermek istediğimiz de bakın nelerle karşılaştık.
Kitabevin de kullanılan sistem yenilenmiş. Verilen sipariş bir hafta ya da on gün de ancak okura ulaşıyor. Firma çalışanları, duruma adapte olmakla birlikte, sistemin daha da iyi olabilmesi için uğraşıyorlar. Bize düşen bu sürede anlayışlı olup, yapılanmalarını gözlemlemek diye düşünüyorum.
Yönetici olarak seçilen kişilerinde, kitap sevgisi ve yazma yeteneklerinin olması sevindirici. Bu konuda yaptığım sohbetler de çok şey öğrendim. D&R Çeşme ekibine teşekkürler.
Sabahın telaşı bitip masama geldiğim de, araştırma yaptığım konuyla ilgili okumaya başladım. Yaşadıklarımı kafamda toparlayarak sizinle buluşma sayfasına kelimelerimi taşıdım. Bu keyifli yolculukta, yazıya geçmiş düşüncenin değerini anlatan kalemlerden destek aldım. Belki sizlere de yardımcı olur diye paylaşmak istiyorum.
Ünlü Amerikalı yazar Edgar Allan Poe’nun 1846’da aylık Graham’s dergisi için kaleme aldığı Yazının Felsefesi (İyi Yazarlar Neden İyi Yazarlar?) adlı denemesi günümüze kadar etkisini ve önemini hâlâ koruyor. Poe, bir teori olduğunu söylemekten kaçınmadığı bu yazıda, “etkide birlik” (tek etki) metodunun iyi yazı yazmak için en önemli hususlardan birisi olduğu sonucuna varıyor.
Ernest Hemingway’in mektupları, romanları, konuşmaları, basılmış ve basılmamış tüm metinlerinde yer alan yazmak ve yazarlık kavramı üzerine düşüncelerini bu kitap bir araya getiriyor.
Yazı yazma sanatı hakkında çok az kitap bu denli yararlı ve açıklayıcı olabilir. Yazma Sanatı, Stephen King’in roman yazma tutkusunun çocukluğunda nasıl başladığını anlatırken insanı adeta büyülüyor.
Bu kitapta, ünlü İngiliz yazar Virginia Woolf’un yazarlık ve yazma sanatı üzerine aktardığı düşüncelerden esinlenerek kurgulanmış bir yazarlık atölyesi bulacaksınız.Bu kitapta, ünlü İngiliz yazar Virginia Woolf’un yazarlık ve yazma sanatı üzerine aktardığı düşüncelerden esinlenerek kurgulanmış bir yazarlık atölyesi bulacaksınız.
Stephen May, Fikir üretme ve ilham alma, editörle temas nasıl sağlanmalı, sık yapılan bazı hatalar, iyi bir giriş bölümü, tatmin edici bir final, romana giriş, kurmaca dışı yazı, çocuk kitabı yazarlığı, merakta bırakma tekniği, iyi bir üslubun düşmanları, tiyatro oyunu ve dizi senaryosu yazmak… Ve daha fazlası bu kitapta.
Sadece bir kitap yayımlatmanın hayaliyle yaşayanların okuması gereken bir kitap değil. Guiseppe Culicchia, bir yandan yazmanın tüm inceliklerine işaret ederken, diğer yandan bir yazarın doğumunun ve gelişiminin aşamalarını açığa çıkarıyor.
William Zinsser, Bu denli keyfli, alaycı ve eğlendiren, haklılığı tartışılmaz bir dille yazılmış olması, kitabı “yazmak üzerine” okunması gereken kitap kategorsinden öteye taşıyıp, zengin bir kültürel okumayı (hem de tebessümle birlikte) okuruna sunuyor.
Jean Paul Sartre, döneminde tartışmalara yol açan bu kitabında edebiyat kavramını ‘yazar’, ‘yazarın görevi’ ve ‘okurun konumu’ üzerinden üç ayrı kategoride ele alıyor.
Bu satırları revize ederken, yıl 23 Temmuz 2022. Kütüphane de “Yazarlık Kitapları”nın yerini almış olması yüzümde tebessüm oluştururken; kararlı olmak ve hedef için yoldan sapmadan çalışmanın mutluluğu şu an kendimi harika hissettiriyor. Ayrıca listeye eklenmiş olan birçok yazar var. Onları da paylaşmam gerekli olduğunu belirtmeliyim.
Çalışmaya ve yaratıcılık denizinde daha fazlasını öğrenmeye devam.
Sevgiyle, okuyunuz…
Bir Cevap Yazın