Sağlık

Baston kullanıyor olmanız ve ayağınızın biraz aksıyor olması, kanserle mücadele ediyor olmanın vücudunuzda bıraktığı izler bazıları için bir engel. Asıl engel sistemin kendisi ve bu formaliteleri yaşarken hissettirilmeye çalışılanlar.

“Hayatta sahip olduğumuz en temel seçim, genişlemek ya da kasılmak, yaratıcı ve ifade enerjilerimizi dünyaya olumlu veya olumsuz biçimlerde sunmaktır. Koşullarımız her ne olursa olsun, gideceğimiz yönü seçme gücüne sahibiz.”

SEÇİMLER YASASI

Merhaba

Geçen sabah sağ bacağımda şiddetli bir ağrı ile uyandım. Derin nefes alıp verdim ve nihayet ayaktaydım. Adım atmakta önce zorlandım ardından birkaç adım atabildim. Kişisel işleri tamamladıktan sonra biraz zorlanarak üzerimi giyindim ve dışarı çıktım.

Biometrik resim çektirmek için fotoğrafçıdaki koltukta yerimi aldım. Bir pozla istediğimiz resmi yakaladıktan sonra bekleme bölümüne geçtik. Beklerken genç arkadaşın yaşam tecrübesiyle oluşan hikayesini dinledim.

Bir diğer işlemi gerçekleştirmek için sağlık ocağına gittim. Doktorum “Sürücü raporu almak için; E-devlet üzerinden ‘Kişisel Sağlık Raporu’ doldurman gerekli” dedi.

Eve geldim, öğle yemeğimi hazırladım, katıma çıktım, odamdaki masada yemeğimi yerken, internete girip raporu doldurdum. Hoca’ma mesaj attım. “Ne zaman istersen gel” dedi.

Yemeği yerken annemle olan resmimize bir süre baktım. Zihin yolculuğuna çıktım. Ankara, 1994 yılı. İşten yeni ayrılmışım. Bilgisayar kursuna gidiyorum. Annem, yoldaşım beni teşvik ederek “Sürücü belgesi içinde kursa gitsen mi” dedi.

Benim için sürücü belgesinin anlamı büyük. Teknik olarak buna “çapa atma ” diyoruz. Yine o yılların verdiği güçle, yemeği bitirip, ayağa kalktım….

Sağlık ocağına gittiğim de Doktorum , “Ortopedist kontrolün için sevk kağıdı hazırladım” dedi. Evrakla birlikte Çeşme Devlet Hastenesi’nin yolunu tuttuk.

Hastane bankosundaki görevli arkadaşa sevk kağıdını uzattım. “Randevu almanız gerekiyor” dedi. “Sevk kağıdına rağmen, randevu mu almalıyım?” diye soruyu yeniden sordum. Görevli “Evet” dedi. Bankonun kenarında bulunan ikili koltuğa oturup derin bir nefes aldım.

Nöronlar kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirmek için onlarca bilgiyle köprüden kaç kere geçti dersiniz? Yüzüm de oluşan gülümsemeyle e-nabızdan sisteme girdim. Ay sonuna ortopedi randevusu veriyordu. Yerimden kalkıp koridoru yürüdüm.

Ortopedist Cihangir Bey’in kapısını çaldım. Asetabuler Dizplazi (Femur başında örtüm yetersizliği) ve Meme Kanseri olduğumu belirttim.

Baston kullanıyor olmanız ve ayağınızın biraz aksıyor olması, kanserle mücadele ediyor olmanın vücudunuzda bıraktığı izler bazıları için bir engel. Asıl engel sistemin kendisi ve bu formaliteleri yaşarken hissettirilmeye çalışılanlar.

Yedi yıllık kanserle mücadelem de daha nice şeyler yaşadım. Bir başkasının başına gelse kaldıramayacağı şeylerin bir yaşam dersi olduğunu ve bunların üstesinden gelebilmek için bilginin hücrelerim de var olduğunu bilerek yaşadım. Ve asıl öğrenmeyi kendimden gerçekleştirdim.

Bilgeliği sakin hafife almayın! Bu usla kavrayıp anlayabileceğiniz şeyler değil, derin farkındalık gerekiyor. İnsan “demir” gibi oluyor… Demir ısınınca da madde ortaya çıkar. Yaşam dersleri de asıl maddemizin ortaya çıkması için.

Düşüncelerime ara vererek bulunduğum ana döndüm. Birkaç işlemin ardından sürücü raporum ve ben nüfus müdürlüğündeki randevu için artık hazırdık.

Hastaneye gelmişken ‘Kadın Hastalıkları’ bölümünde rutin kontrolleri de yaptırmış oldum.

2 gün sonra, 1 Aralık günü randevu saatinde nüfus müdürlüğündeki işlemleri gerçekleştirirken evrak yenileme sürecinin uzatıldığını öğrendim. İşlemler sırasında kalçadaki ağrının şiddetlendiğini hissettim. Kalça protezinin ağrısı olabileceğini düşündüm. Eve gelip ayaklarımı uzattım. Ağrı şiddetlendi. Hangi kasın ağrı yaptığını tespit ettim. Piriformis kasını esnetme hareketlerine başladım. Psoas (ruh kası) kasını esnetmeyi de ihmal etmedim.

Yaşadığım hastalık tecrübeleriyle birlikte egzersiz yapan biri olarak anatomiden biraz da olsa anlıyorum. Çünkü enerji çalışması yapıyorum.

Tüm bu çalışmaların alternatif tıp olduğunu belirterek hatırlatma da yapmalıyım. Bir hata oluşmaması için işin uzmanına soru sorun…

İzmir’deki ortopedi doktorum Doç. Dr. Burçin Keçeci’ye tüm detayları resimli görsellerle yazarak paylaştım. Kendisi uygun olduğunda hemen dönüş yaptı. “Piriformis kasında spazm var” dedi. “Yaptığım esnetme hareketleri doğru mu? Piriformis kasında spazm ne kadar zamanda iyileşir” diye sordum. “4” hafta dedi.

Piriformis Sendromu Nedir?

Siyatik sinirinin piriformis kası altında baskı altında kalmasıyla ortaya çıkan ; bel, kalça ve bacak ağrısı, bacak arkasına ve ayağa yayılan uyuşma, karıncalanma belirtileri. Piriformis sendromu olan kişilerde oturmak ağrıyı artırır.

Piriformis kasının bu değerli hatırlatması için teşekkür ederim.

Sizce, okuduğunuz yazı da kaç öğrenme var?

Yaşadığımız sürece yaşam dersleri bizleri geliştirmek için peşi sıra gelecek. Disiplinli olmak zorundayız.

“Bu da geçer yahu!” diyerek, vücudu dinlenme moduna geçirerek, kadim öğretilerin ışığında elle enerji vererek ki yıllardır bu şekilde iyileştim; Piriformis kasıyla beraber tüm kasları bilgiyle esneterek yola devam…

Sağlıkla ve sevgiyle kalın…

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: