Her Şey Yolunda , Louise Hay

Louise Hay, bu soruları otuz yıldır kendi-kendini-iyileştirme konusundaki olağanüstü yöntemleriyle yanıtlıyor. 

“Sabah uyandığınızda, yağmur yağıyorsa *Off, ne kötü bir gün” diyenlerden misiniz? Kötü bir gün değil. Sadece ıslak bir gün. Yağmura uygun kıyafetler giyip bakış açımızı değiştirdiğimizde, birçok zevkli yağmurlu günler yaşayabiliriz. Eğer inancımız, yağmurlu günlerin kötü olduğuysa, yağmurlu günleri hep içimiz sıkılarak yaşayacağız.”

— Louise Hay

Merhaba

Nasıl iyileşebilirim?

Kendi şifa gücümü nasıl oluşturabilirim?

Louise Hay, bu soruları otuz yıldır kendi-kendini-iyileştirme konusundaki olağanüstü yöntemleriyle yanıtlıyor. Milyonlarca insan onun onaylamalarını kullanarak şifa için kendi olumlu düşünme yöntemlerini geliştirdi, ama ancak şimdi biz bu yöntemlerin ardındaki bilimi anlayabiliyoruz. Bu kitapta, tıp doktoru ve sezgisel Mona Lisa Schulz şifayı bir sonraki düzeye çıkarmak için bilimsel yöntemleri kullanarak onaylamalar uygulamasını inceliyor.

Bedensel sezginizin sesini duymayı öğrenebilirsiniz.

Yeni onaylamaları ve onların kendi sağlık sorunlarınıza nasıl hitap edebileceğini öğrenebilirsiniz.

İnsan bedeni şaşırtıcı ve hayranlık verici bir makinedir ve bir makine olarak mümkün olduğunca verimli bir biçimde çalışmak için düzenli bir bakımı ve özeni gerektirir. Bedeninizin hastalanabilmesinin çeşitli nedenleri vardır; Genetik, çevre, beslenme, vb.

Araştırmalar korkunun, öfkenin, üzüntünün, sevginin ve sevincin bedende belirli etkiler yaptığını göstermiştir. Biz öfkenin kasları kasarak ve kan damarlarını daraltarak yüksek tansiyona ve kan dolaşımında dirence yol açtığını biliyoruz. Kalp ile ilgili tıp bize, sevincin ve sevginin bunun zıddı bir etki yaptığını söyler. Louise’in bu sorunları ortadan kaldırmayı sağlayabilecek onaylaması nedir:

Sevinci kalbimin merkezine getiriyorum ve geçmişi sevinçle bırakıyorum. Huzur içindeyim.

Belirli düşünce kalıpları bedenimizin öngörülebilir biçimlerde etkiler; beden her bir duyguya karşılık olarak belirli kimyasal maddeleri sağlar. Korku uzun bir süre boyunca sizin hakim duygu- durumunuz, stres hormonlarının, özellikle kortizolun sürekli salgılanması kimyasal maddelerin bir domino etkisini tetikleyerek kalp rahatsızlığına, kilo almaya ve depresyona yol açar. Korku ve benzeri duygular ve düşünceler de tipik bir kalıbı takip ederek bedene hastalık olarak yansırlar.

Duyguları ve sezgiyi mantık ve olguyla dengelememiz gerekir. Hem sezgisiz aşırı mantık, hem de mantıksız sezgi felakete neden olabilir. Sağlığı yaratmak için bu iki vasıtayı kullanmalıyız.

  • Kendi duygularımızın ve hayatımızdaki diğer kişilerin duygularının farkında olarak, korku, öfke ve üzüntü ile gelen uyarılara dikkat etmek.
  • Başımızın çevresinde dönüp duran bu hislere hangi düşüncelerin eşlik ettiğini anlamak.
  • Üzüntü ve sıkıntı belirtilerini tanımlamak ve onların bedenin neresinde hissedildiğini belirlemek.
  • O belirtilerin altında yatan sezgisel /duygusal düşünce kalıbı bilgisini, çözmek ve her hastalığın kısmen, beslenmeden, çevreden, genetikten, ve yaralanmadan da kaynaklandığını anlamak.

Sağlıklı olmak için dengeli bir biçimde beslenmemizin gerekmesi gibi, sağlıklı sevgi ve mutluluk kaynaklarına sahip olmamızda gerekir. Enerjimizi yaşamın- aile, para, iş, ilişkiler, iletişim, eğitim ve spiritualite gibi- çeşitli alanlarına yatırmak için çalışarak fiziksel ve duygusal sağlığı yaratabiliriz.

Ailenizde kendinizi güvende hissetmeyle ilgili duygularınız (birinci duygusal merkez) özsaygısıyla ilgili duygularınız (üçüncü duygusal merkez) da etkileyecektir. Tam olarak iyileşmek için, yaşamınıza bir bütün olarak bakmalı ve size en çok sıkıntı veren organa ya da hastalığa dikkatinizi daha çok vermelisiniz.

Birinci Duygusal Merkez : Kemikler Eklemler, Kan, Bağışıklık Sistemi ve Cilt

İkinci duygusal merkezin sağlığı sizin kendinizi dünyada güvende hissetmenize bağlıdır. Gelişmek ve başarılı olmak için ailenizin ve arkadaşlarınızın gerekli desteğine sahip değilseniz, bu güvensizliğin kanınızda, bağışıklık sisteminizde, kemiklerinizde, eklemlerinizde ve cildinizde tezahür ettiğini göreceksiniz. Bu duygusal merkezde sağlıklı olmanın anahtarı, kendi ihtiyaçlarınız ile yaşamınızdaki anlamlı sosyal grupların ihtiyaçları arasında denge kurmaktır.

İkinci Duygusal Merkez : İdrar Kesesi, Üreme Organları, Bel ve Kalçalar

İkinci duygusal merkez tümüyle aşk ve para ile ilgilidir. Eğer siz bu iki yaşam alanı arasında denge kuramıyorsanız sorunlar yaşarsınız. Böylece, bu duygusal merkezde sağlıklı olmanın anahtarı, aşk hayatınızı feda etmeden mali durumunuzu ya da mali durumunuzu feda etmeden aşk hayatınızı nasıl idare edeceğinizi öğrenmektir.

Üçüncü Duygusal Merkez : Sindirim Sistemi, Kilo, Böbreküstü Bezleri, Pankreas ve Bağımlılık

Üçüncü duygusal merkezdeki sağlık tümüyle bir bireyin benlik duygusu ve başkalarına olan sorumluluklarını nasıl yerine getirdiği ile ilgilidir.

Yaşamınızın bu alanlrında sağlıklı olmak için, güçlü bir benlik duygusu geliştirmeniz gereklidir.

Dördüncü Duygusal Merkez : Kalp, Akciğer ve Memeler

Dördüncü duygusal merkez, kendi ihtiyaçlarınız ile ilişki içinde olduğunuz kişinin ihtiyaçları arasında denge kurmakla ilgilidir.

Dördüncü duygusal merkezde dengeye kavuşmanın bir parçası, yüzeyin altında duran o düşünceleri dile getirmektir. Siz başka birinin duygusal inişleri ve çıkışlarıyla yüzleşmekte hiçbir sorun yaşamayabilirsiniz, ama korku, üzüntü, düş kırıklığı, depresyon, öfke ve umutsuzluk gibi kendi olumsuz duygularınızı ele alamazsınız. Öyleyse bu duyguları ifade etmeyi nasıl öğrenebilirsiniz?

Beşinci Duygusal Merkez : Ağız, Boyun ve Tiroit

Beşinci duygusal merkezin sağlık durumu hayatınızda ne kadar iyi iletişim kurduğunuzu gösterir.

Hedef , hayatınızda , özellikle iletişim biçiminizde dengeyi aramaktır. Hayatta , arka planda kalıp başkalarının yol göstermesine izin vermenizin mantıklı olduğu anlar vardır. Bazen görüşlerinizi kendinize saklamak akıllıca olur. Ancak, zamanla bu kendini göstermeme tutumu, sağlığınıza , ilişkilerinize zarar verici olabilir.

Ne zaman hiç bir şey söylemeyeceğinizi ve ne zaman her şeyi söyleyeceğinizi ya da orta yolu bulacağınızı öğrenmeniz gerekir. Bu ince bir iştir. 

Altıncı Duygusal Merkez : Beyin, Gözler ve Kulaklar

Altıncı duygusal merkez beynin, gözlerin ve kulakların merkezidir. Bu merkezdeki sağlık hem dünyevi hem de mistik alemlerden gelen bilgiyi iyi alabilmenize ve bu bilgiyi yaşamınızda kullanabilmenize bağlıdır. Bu da zihin-yapınızın esnek olmasına ve kendinizinkinden farklı perspektiflerden bir şeyler öğrenebilmenize bağlıdır.

Yedinci Duygusal Merkez : Kronik ve Dejeneratif Bozukluklar ve Yaşamı Tehdit Eden Hastalıklar

Yedinci duygusal merkez diğerlerinden biraz farklıdır, çünkü bu merkez çoğunlukla öbür duygusal merkezlerde başlayan ama had safhaya ilerleyen sorunlarla ilgilidir.

Yedinci duygusal merkez sağlığa doğru ilerlemek , yaşam boyu süren bir umutsuzluk ve çaresizlik duygusal kalıbını yenmeyi gerektirir. Bu aynı zamanda hem yaşamın amacını, hem de spiritüel bir bağlantıyı bulmakla ilgilidir.

Her Şey Yolunda, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.

Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.

Sevgi’yle okuyunuz…

Ben’i Sorgula
Kategoriler
%d blogcu bunu beğendi: