Osho Terapi

Uluslararası terapist ve eğitmenler kendi içgörü ve deneyimlerini, uyguladıkları çalışmalara aydınlanmış mistik OSHO’nun rehberliğinin ne şekilde etki ettiğini göstererek paylaşıyorlar. Bu kitap şifa ve ruhsal gelişim için meditasyon ve sevgiyi temel almış farklı terapi yöntemlerinin içinde bir yolculuk.

“Ben sana bilinçli bir şekilde delirmeni söylüyorum. Ve aklına ne gelirse, ne olursa olsun, onu ifade et ve onunla işbirliği yap. Direnme, duyguların akmasına izin ver. “

— Osho

Merhaba

Osho Terapi, kitabı 21 tanınmış terapist, aydınlanmış bir mistiğin çalışmalarına nasıl ilham verdiğini anlatıyor.

Bu kitabın ilham kaynağı, aydınlanmış mistik Osho ve onun meditasyon temel alan terapi hakkındaki yaşam görüşüdür. Bundan dolayı “Osho Terapi” olarak adlandırılmıştır. Bu bağlamda, terapi salt kişisel sorunları çözmek için bir yöntem olmakla kalmaz aynı zamanda kişiyi meditasyona hazırlayarak yönlendirir.

Terapi beden ve zihinde bir iyi hissetme hali yaratmanın peşindeyken, meditasyon bireyi zihnin ötesindeki bir evreye taşır. Zihin, doğası gereği sorun yaratan bir mekanizma olduğundan huzur, uyum ve kişisel memnuniyet zihin boyutu içinde asla tam anlamıyla mümkün olamaz. Zihin, bir sorunu çözdüğünüz an yeni bir sorun yaratır. Yanıtını bulduğunuz her soru sizi pek çok soruyla karşı karşıya bırakır.

Bu yüzden bazı mistikler zihni budanan bir ağaca benzetirler; Kesilen her dallar yerini yeni dallar fışkırır.

Gerçek çözüm, zihin boyutundan bir adım uzaklaşıp zihnin ötesindeki sessizlik, huzur ve kutsanmışlığın doğal bir şekilde tecrübe edildiği Zihinsizlik boyutuna girmektir. Meditasyon teknikleri, böyle bir evreye ulaşmak için uygulanan yöntemlerdir.

Bu kitap, özünde bu anlayışı barındıran kişisel gelişim, şifa ve terapi yöntemlerini sunar. Bu yüzden, kitapta farklı terapatik yöntemler ve yaklaşımlar yer alsa da işin özü meditasyonun temel önemine dayanır.

Bilinçli ve mevcut anın farkında yaşamam sanatı, gerçek, özgün ve doygun bir yaşam sürenin en iyi yolu olarak kabul edilir.

Olanı olduğu gibi kabullenmek. Bu kişiyi, farklı olmaya çalışmak yerine olduğu gibi keşfetmeye davet ettiğim anlamına gelir. Yapması imkansız gibi gelse de olayları kabul etmeyi öğrenmek faydalıdır. İnsan en zorlu durumları bile kabul ettiğinde rahatlamaya başlar ve bir kez rahatladı mı, büyüme ve değişim İçin alan açılır.

İçsel bir alan hissi yaratmak. Bireysel alanı hissedebilir. Bir insan bir alan açtığında, duruma, yeni bir anlayış ve farkındalık alanıyla bağ kurarak farklı bir perspektiften bakma olasılığı vardır.

Yeni bir perspektif yaratmak.

Kişinin bedeninde ve benliğinde var olduğunu hissedebilmesi için bedeninde ya da ruhunda bir kaynak bulmasına yardımcı olmak.

Sahipsiz bıraktığınız parçalarınızı kabul ve entegre etmeyi öğrenmek.

“Terapi kendi başına bir basamak olarak kullanılabilir, ama sadece terapiyi bilir ve onun ötesinde hiçbir şey bilmiyorsan, basamak olacak şey bir engele dönüşebilir.” Osho

Başucu kitabıyla huzura çekiliyorum. Dinginlik, sessizlik…

Osho Terapi, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.

Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.

Sevgiyle okuyunuz…

Ben’i Sorgula
Kategoriler
%d blogcu bunu beğendi: