Kendini Bilmek İçin Kitap!

"Ruhsal enerjide ilk basamak insanın kendini bilmesidir. Kendini bilen insan maneviyatını keşfeder ve yolculuğuna başlar." Lao Tzu

Genç Bir Romancının İtirafları, Umberto Eco

İyi kitaplar, en iyi üniversitelerin yerine geçer...

Romancı geçmişi otuz yılı bulmayan Umberto Eco bu nedenle kendini “genç” bir romancı olarak niteliyor ve Genç Bir Romancının İtiraları’nda, felsefeci ve kuramcı olarak arkasında bıraktığı uzun kariyerinden çok “gençbir romancı” olarak geçirdiği yıllara bakıyor.

“Kurmaca karakterler gerçek dünyadaki insanlarla iletişime giremezler. “

— Umberto Eco

Merhaba

İtalyan bilim adamı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür Umberto Eco, 5 Ocak 1932’de Alessandria’da doğdu.

Dünya kamuoyunun gündemine Gülün Adı ve Foucault Sarkacı gibi romanlarıyla giren İtalyan yazar, aynı zamanda Ortaçağ estetiği ve göstergebilim dalının ustalarındandır. Eco, 1971’den bu yana Bologna Üniversitesi’nde profesör olarak çalışmaktaydı ve yapısalcılık sonrası göstergebilim gelişmelerine önemli katkılarıyla tanınmaktadır. Eco, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Thomasçılık akımı ve bu akımın estetik anlayışı üzerine yaptı. Tarihçi, filozof, Orta Çağ uzmanı, James Joyce üzerine derin araştırmalar yapmış bir yazar. Yazarın ilk romanı Gülün Adı 1980’de yayımlandı. 1962’de Torino Üniversitesi’nde doçent, 1969’da ise Floransa Üniversitesi’nde görsel iletişim dalında profesör oldu. 1971’de Bologna Üniversitesi’ne geçti ve 1975 yılında bu üniversitenin Gösteri ve İletişim Bilimleri Enstitüsü’nün başına getirildi.

Romancı geçmişi otuz yılı bulmayan Umberto Eco bu nedenle kendini “genç” bir romancı olarak niteliyor ve ekliyor “genç bir romancı olarak” geçirdiği yıllara bakıyor. 

Umberto Eco, şöyle söylüyor: “Bir eser ortaya çıkmadan önce resim yeteneğinizi geliştirin derim. Ayrıca eseriniz için okuduğunuz her kitabın anlamını ortaya koyan listeleriniz hem okunaklı hem de yazarın itirafları olacaktır.” 

Genç Bir Romancının İtirafları, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.

Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.

Sevgiyle okuyunuz…

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: