Kendini Bilmek İçin Kitap

"Ruhsal enerjide ilk basamak insanın kendini bilmesidir. Kendini bilen insan maneviyatını keşfeder ve yolculuğuna başlar." Lao Tzu

Merhaba

Solmaz Kâmuran’ın fantazmagorik üç küçümen öyküsüne ressam Nevin Hirik düşselliğin sınırlarını zorlayan resimleriyle eşlik ediyor. Aşka yer açın… Elinizdeki kitap size gölgesini bırakıp giden bir aşkı anlatıyor. Her satırında şiirin, öykünün ve aşkın düş dünyasından taşıp önünüze gelen bir suç ortaklığının lirik başyapıtı Aralarında aşktan daha iyi bir şey bulunduğunu hisseden âşıklara bundan daha iyi bir kanıt, bundan daha iyi nefes verilebilir mi? Bazen aşk size kalbinizin ışığını hatırlatır. Bazen aşk size bir yangını büyütmenin hatırasını verir. Bazen aşk rüzgârda unutulan bir mumdur. Bazen aşk binlerce yıldır tanıdığınız bir yabancıdır. Bazen aşk… Yalnızca aşk…Her kelimesiyle aşka bakan, üşüdükçe üstüne tülden iyiliğini örten lirik bir güneşin altında ısınmaya var mısınız? Aşk Tutulması nicedir unutulan iyiliğin harflerini sevgililerin kalplerine ilmek ilmek ören bir düş bahçesi. Şimdi bu bahçede konaklamanın, nefes almanın vaktidir. Kalpten kalbe taşınan iyiliklerin gölgesi hep yanı başınızda artık… Onu tülden bir aşkın iyiliğiyle sarıp sarmalamanın vaktidir. Yazıya, aşka ve hayata yepyeni koridorlar açan büyüleyici, usta işi bir yapıt Aşk Tutulması. Herkes için ve hiç kimse için yazılmış bir kitap Aşk Tutulması.

1954’te İstanbul`da doğdu. Asıl adı Kâmuran Solmaz’dır. Hikâye yazmaya çocuk yaşta başladı. 11 yaşında TRT Çocuk Radyosu hikâye ödülünü kazandı.

Eşi Çetin Altan’ın kitaplarının editörlüğünü yapan Solmaz Kamuran, 1998’de Çetin Altan’ın hayat hikâyesini konu alan “İpek Böceği Cinayeti”’ni kaleme aldı. Ayrıca Çetin Altan’ın yazılarını tarayarak “Şeytanın Gör Dediği”, “Kalem Bahçelerinden Yedi Hayat”, “Kadın Işık ve Ateş” kitaplarını yayına hazırlamıştır. Öznenin hayatının yakından tanığı olmak, anlatıdaki samimiyeti artırırken, tarafsızlık ilkesinin de zaman zaman gözardı edilmesine neden olmuştur. Gecenin Yakamozu yazarın İstanbul’a, boğaza ve İstanbul manzaralarına dair denemelerini içerir. Sayılan eserleri ve Türk edebiyatına kazandırdığı çevirileri ile dikkat çeken bir sanatçı olan Solmaz Kâmuran, siyasî yazılar da kaleme alır. Kendisinin sadece tarihî roman yazarı olarak tanımlanmasını istemese de yazarın, sanatçılığının akış yönünü tarihî roman ve karşı-tarih metinleri oluşturur. Tarihî nitelikteki eserleriyle ilgili yöntemlerini açıklarken, “tarihi bir atmosfer olarak kullanan çalışmalar”da bol kaynağın ve bilginin önemli olduğunu söyler.

Aşk Tutulması, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.

Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.

Sevgiyle okuyunuz…

Yorum bırakın

Bir WordPress.com Sitesidir.

Kendini Bilmek İçin Kitap sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et