“Küçük mucizeler bize yardımcıdırlar, zaman içerisinde değişimi ve ruhsal eylemi yüksek frekansta çalıştırmamızı sağlarlar.”
— Ata Nirun
Merhaba
Bir düşünün, yaşadığınız en ilginç hikayeniz nedir?
Dünyada her gün o kadar çok hikaye, o kadar ilginç tesadüfler yaşanıyor ki… Hele bazıları gerçekten de akıl ve mantık sınırlarını zorluyor. Hani şaka gibi derler ya… Tam da öyle.
Ata Nirun, bu kitabında sıradışı bir yolculuğa çıkarıyor bizleri. Aklınız ya da mantığınızla değerlendiremeyecek kadar sıradışı yaşanmış hikayeleri, kendine has üslubuyla anlatıyor.
Ertan Özyiğit kitabın ön sözünde okuru bu cümlelerle karşılıyor.
Hayat bazen şaka gibi…
Bu kitapta inanılmaz olaylar, ünlülerin garip dünyası, öteki dünyanın perde arkası, inançların içyüzü, bilimin akılalmaz yanılgıları, garip ölümler, merak edip bilmedikleriniz gibisinden sizi bir başka evrene götürecek olayları izleyecek ve bu arada da Kozmik Şakacı ile tanışacaksınız, şakacıyla şeytanın ilişkisi, Eş Zamanlılık, ve mucizelerin nedenleri ve cevap bulacağınız sorularınızı cevaplayabilir…
Kozmik Şakacı’yı araştırırken merkezde bir kahkaha sesinin bulunduğunu hemen farkederiz, modern ve rasyonel dünyamızda, çok gülmek veya neşeli olmak aslında uyumsuzluktur hatta bilgeliğin ve bilginin zıddıdır. Ama şakacı’nın modern dün kurumlarında, bilimsel laboratuvarlarda veya kütüphanelerde yeri yoktur yani gerçek ciddi bir iştir ama her zaman da böyle olmaz.
Şakacı çok gariptir, bir an için arkanıza yaslanın ve düşünün. Yüzeysel bir olumluluk ilk anda karşımıza gelir hatta bunun bizim için iyi olduğunu bile düşünürüz. Güleriz ve mizahi yeteneği beğeniriz. Çünkü şaka bizi aslında güldüren bir olgudur ama bu kez şakanın karanlık yönünden söz ediyoruz. Bazı görüşlere göre, tüm mizahın kökeninde acı vardır, bir “slapstick” komedide açıkça acı vardır, duygusal acı gurur kırıcı veya alaycıdır. Tüm mizahın kalbinde bir unsurun bulunduğu ileri sürülebilir. Şakacı çocukça bir isteri krizine kapılmış gibidir ve tabii biz de; yani çekilen acıyı izlemekten duyduğumuz zevk, isteriktir. Olayın derinliklerinde yatan farklılık, olumsuzluktur. Şakacı genelde, bize düşmandır ve bu amaçla silahladır.
Eski Keltler’de şaka sözcüklerinden korkulur ve savaşçılar keskin uçlu mızraklarını çapraz şekilde koyarak kötü şakalardan korunmaya çalışırlar. Oysa paylaşılan bir şaka, bir dostluğu başlatabilir veya güçlendirir, bir balon gibi birden büyür ve patlayarak yok olur ama ardında bir iz bırakır. Bazen korktuğumuzda güleriz ya da isterik gülmelerimizi tahrik eden bir ses bizleri uyarır, birçok insanın en olmadık anlarda gülme krizine kapıldığı görülür, bazen neden neye güldüğünün insan farkında değildir.
Victoria dönemi antropologlarından J.G. Frazer ve günümüzün ünlü mitoloğu Joseph Campbell, dünyanın her yerindeki farklı kültür arasındaki benzerlikleri araştırıyorlar. Karışımlar gerçekten büyüleyicidir, acaba burada psiko-analist Carl Jung‘un “Kollektif Bilinç” kuramı geçerli olabilir mi? Tüm insanları birbirine bağlayan çok güçlü ruhsal bir alan var olabilir mi? İşte o zaman, ruhun coğrafi bir haritası yapılabilir; en azından bazı mit örnekleri bize ruhsal hayvanlar olduğumuzu ve sürü içgüdüsüne sahip olduğumuzu söylüyorlar. Öte yandan Kozmik Şakacı, hemen tüm mitlerde yer alan en başta gelen bir kişiliktir. Jung: “Şakacı kimliğinin psikolojisi” başlıklı makalesinde Şaka’cının kolektif bir gölge kişilik olduğunu ve bireysel karakterin bir alt veya aşağı özellik örneklemesi olarak karşımıza çıktığını belirtirken Şakacı’nın olumlu yönlerinin de üzerinde duruyordu. O, sersem sanılabilir ve zevk düşkünü de olabilir ama aynı zamanda da zeki ve yaratıcıdır.
Kozmik Şakacı her kültürde farklı kimliklerdedir ama temelde hep aynı rolü oynar.
Ufo’lar Şakacı’nın İşi Olabilir Mi?
20.Yüzyıl’da Şakacı’yı ilk kovalayan ve kimliğini soruşturan kişi Charles Fort‘du ve Şakacı’yı bilime karşı yaramazlık yapan bir güç olarak tanımladı. Günümüzün yeni kuramlarından Kaos Kuramı ise, bizlerin Kozmos’un farklı bir yüzüyle karşı karşıya olduğumuzu ve bu gücün soğuk, acımasız, ehlileştirilmez yasalara ve kurallara sahip olduğunu belirtiyor.
Charles Hoy Fort “Lanetlerin Kitabı” isimli kitabında yüzlerce garip olay toplanmıştı.
Günümüzün şakacıları, çeşitli maskeler takar, bazen katı, bazen de soytarıdır. En sevdiği şaka, ayağınızın altından halıyı çekmektir, özde bir palyaçodur ve gizli mesajı çılgınlıktır.
Lethbridge, davranış psikolojisi hakkında araştırmasında, aklın içinde bir başka bölüm olduğunu ve bu bölümün tüm cevapları bildiğini söylüyordu. “Uzaklık ve Zamanın Ötesinde” adlı kitabında şöyle yazıyordu; “Jung’un da söylediği gibi ruh, beyinden daha uyanık ve bilgilidir.” Ona göre Jung, şuurun bilinmeyen yönlerini açıklayan yegane kişiydi. Fakat hiçbir zaman Jung‘u sistemli bir şekilde duyup, onu kollektif bilinçsizlikle ilgili neler söylediğini anlama gayreti göstermedi.
Jung ayrıca unutulmuş olan simya biliminin de parapsikolojiyle yakından ilgisi olduğunu anladı.
Nazara İnanır Mısınız?
Herkesin işi ters gidebilir, herkesin sağlığı bozulabilir, herkes mutsuz olabilir. Ama bütün bunlar sürekli tekrarlanarak, peşpeşe gelirlerse, insan ister istemez durup düşünüyor. Neden diye? Acaba kader mi?
Barışçı ve şifa dolu bir ortamda olduğunuzu imajine etmek büyük yarar sağlayacaktır.
Tarot çok eski bir gelenektir, Tarot’un “Minör Arkana” adlı 52 küçük kartı iskambil destesini oluşturur. Buna karşın “Majör Arkana” denen 22 asal kart “Ölüm”, “Ay”, “Şeytan” gibi daha güçlü arşetipler içerir. Ama 22 kartın içindeki bir tanesi, hem iskambil destesine geçen tek karttır, hem de sınırsız anlamlar içerir. Bu kart “The Fool” yani “Aptal” veya “Deli” kartıdır ve iskambil destesinde de “Joker” adıyla geçmiştir. Tüm Tarot destesi, genelde kozmosu tanımlar ve Tarot okuyucusuna yorum yapabileceği ipuçlarını ilham ederek, zamansızlığı oluşturur, böylece gelecek tahmin edilebilir yani Tarot kartları Kozmos’u tarif eder, anlatır ve her boyutta simgeleştirirler. Peki acaba niçin Şakacı, bu destenin veya kozmosun içindedir?
Tekrarlara dikkat edin…
Günlük yaşam akışı içinde Eşzamansal temel fonksiyonunu genelde fark etmeyiz. Kazalar ve rastlantılar olabilir diyerek, Eşzamansal Olaylar’ın hayatımıza olan katkısını görmezden geliriz.
Mesaj Ne Anlatmak İstiyor?
Farkındalık noktasına ulaştığımızda, belki de artık kararlarımızı çok zor verebileceğiz, hatta sonuçlarını düşünmek bizleri belki de korkutacak. Kimbilir, Eşzamansal Olaylar’ı anlamak için henüz hazır olmayabiliriz de , ya da evrenin sırrını öğrenmeyi daha hak etmedik. Çünkü, Eşzamansal Olaylar’ın ardında basit rastlantının çok ötesinde evrensel gerçeğin ta kendisi yatıyor olabilir.
Mucizelerin Nedenleri?
Küçük mucizeler bize yardımcıdırlar, zaman içerisinde değişimi ve ruhsal eylemi yüksek frekansta çalıştırmamızı sağlarlar.
Karmanın Senkronik Anlamı Nedir?
İnanç Nasıl Tanımlanabilir?
İçinde bulunduğumuz ortamda yaşarken, kesin olarak hiçbir şeyin değişmeyeceğini sanıyor, ve birdenbire normaldışı bir olayla karşılaştığımızda şok geçiriyoruz. Oysa, eğer görebilmeyi becersek veya uyarıları kabullenip yaşam yolumuzu değiştirebilsek acaba farklı bir varlık olabilir miyiz?
Bu kitapta okuyacağınız olaylar, gerçekten İlahi Komedya‘nın ta kendisidir…
İLAHİ KOMEDYA, Kozmik Şakacı okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.
Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.
Sevgiyle, okuyunuz…
Bir Cevap Yazın