
Kod Adı Tanrı’da hem ruhaniyetin hem de bilimin insanoğlu için ne kadar önemli olduğunu ve bu ikisi arasında muhteşem uyumun nasıl yakalanabileceğini anlatıyor.
“Kuantum fiziğinin şaşırtıcı keşfi, evrendeki her şeyin birincil kaynağının bu son derece geniş kozmosun uzay dokusunun en küçük dikişlerinde mevcut olmasıdır. Tüm yaratımın Tek Kaynağını düşünmemizi sağlar. artık sadece kör bir inanç değil. Bu, kendimizi Tek Kaynağın ayrılmaz bir parçası olarak hissetmemizi sağlamalı ve bu da yaşam kalitemizi önemli ölçüde artıracaktır.”
— Mani Bhaumik
Merhaba,
Araştırması on yıla yayıldı ve onu hepsinin merkezinde Tek Kaynak olduğu sonucuna götürdü manevi gelenekler bilimsel gerçekliğe dayanır ve yalnızca kör bir inanç yaratımı değildir. Ayrıca bilim ve maneviyatın aslında aynı madalyonun iki yüzü olduğunu, madeni para hem kendimizi hem de nesnel gerçekliği algılamamıza izin veren eşsiz insan bilincidir. Bu nedenle, Kod Adı Tanrı adlı kitabında bilim ve maneviyat arasındaki büyük ayrımın kapatılabileceğini savunuyor. Bhaumik’in iddiasına göre püf noktası, olayları tamamen yeni bir ışıkta görmek – kuantum fiziğinin ve kozmolojinin yakın zamandaki ifşalarının üzerine düşen bir ışık.
“Doğruyu söylemek gerekirse , aslında bilim ” neden” sorusuyla , egzotik matematik kavramları şeklinde çok dans etti, ama neredeyse tüm tahminler rulet oyunundaki olasılık oranlarıyla benzeşti. Öyle ya da böyle, biz varız. Bazen sanki şans eseri yapışan bir yön değişmesiyle , bir şeyler bir araya geliyor ve bizim görüntümüzü oluşturuyor. “
“Tarihten önce ne vardı?” sorusuna Ortodoks bilimi hala “hiçbir şey” diye cevap veriyor ve istemeden değneğini, biz zamanlar Rene Decartes’ in de yaptığı gibi , teologlara döndürüyor.
Bir şeyin, hiçbir şeyden gelir olma fikrinden rahatsız olanlar İçin, dünyanın ruhsal eğitimleri ve gelenekleri tüm zamanlar bir cevap sunarlar ; ” Tanrı önce geldi. Tüm diğer şeylerden farklı olarak ,Tanrı” yaratılmayandır. “Birçok teolog ve az sayıda birkaç bilim adamı bunu burada bırakma konusunda tatminkar bir tutumdalar, çünkü zamanın başlangıcı öyle bir eşik ki , daha hiç birimiz öyle yakın zamanda ondan kolay kolay geçemeyeceğiz.
Yazar hayatında belirlediği her adıma gelirken, kendindeki içsel gediği fark ettiğinde Om’lamaya başlıyor.
Kariyeriniz, paranızın çokluğu ya da istediğiniz her şeye ulaşabilir olmanız, tamamlandığınızı göstermez. Farkındalıkla alacağınız yol içsel tamamlanmaya getirebilir.
Gençliğinde Mahatma Gandhi’nin kamplarında da yaşamış olan yazar, sefaletten zenginliğe uzanan hayat öyküsünü ve hayatının amacını arayışının hikayesini tüm detaylarıyla anlatırken, bu arayışında bilim ve ruhaniyet arasındaki altın anlamı nasıl yakaladığından bahsediyor.
Hem bilgi hem de ilham dolu olan Kod Adı Tanrı, Bilimsel yaklaşımla inanç ve Tanrı farkındalığını hem basit, hem de kolay anlaşılabilir bir şekilde sunuyor.
Kod Adı Tanrı hem bir otobiyografidir, yazarının yaşamındaki önemli olayları onlara eşlik eden vahiylerle birlikte kayıt altına alır, hem de kuantum fiziğinin şaşırtıcı sonuçları üzerine bir tefekkürdür.
Kod Adı Tanrı, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.
Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.
Sevgi’yle okuyunuz…
Bir Cevap Yazın