
Bu kitap devam etmeyi seçenler için yazıldı. Hayatı olduğu gibi kucaklayanlar, ilk başta kötü gibi görünen deneyimlerin birer mucize olabileceğine inananlar için yazıldı. Yaşamın gizli anahtarını bulmak için…
“Babam olsa, ‘Kütüphanedeki kitaplardan bir diğeri işte’derdi. ‘Kapağı bile açılmamış, okunmamış herhangi bir kitap daha…’ Ne kadar yol kat ettiğim, neler kaybettiğim ya da neler keşfettiğim hakkında en ufak bir fikriniz yok. “
— Richard Paul Evans
Merhaba
Alan Christoffersen Günlüğünde şöyle yazıyor:
Babam olsa, ‘Kütüphanedeki kitaplardan bir diğeri işte’derdi. ‘Kapağı bile açılmamış, okunmamış herhangi bir kitap daha…’ Ne kadar yol kat ettiğim, neler kaybettiğim ya da neler keşfettiğim hakkında en ufak bir fikriniz yok.
Mühim ya da meşhur biri değilim ama olsun. Telefon numaramm bile bilmeyen milyonlarca insan yerine, ruhunuzu tamyan tek bir kişi tarafından sevilmek daha iyidir. Bir adamın ümit edebileceğinden çok daha fazla sevildim ve sevdim; bu yüzden şanslıyım. Tabii aym zamanda acı da çektim. Hayat bana, uçmak için önce düşme riskini göze almak gerektiğini öğretti.
Yazdıklarımı birileri okuyacak mı, bilmiyorum. Ama elinizde bu kitabı tutuyorsanız, hikâyemi bulmuşsunuz demektir. Artık bu yolda bana eşlik edecek misafirim oldunuz. Eğer bu yolculukta sizinkine yol gösterecek bir şeyler bulursanız, elinizdeki kitabı saklayın derim.
Bazıları için bu kitap bir aşk hikâyesi olabilir, kimileri içinse gezi güncesi… Bana göre ise, bir adamın yolculuğudur.
Alan, eşini, evini, yaşadığı konforlu hayatını bir anda yitirdi. Sonra, onu sınayan iki soruyla yüzleşti: Tamam mı, devam mı?
Ya her şeye kesin bir son verecek ya da kendi hayatına koca bir virgül koyup, bambaşka bir hayat deneyimine kanatlanacaktı.
Her şeyinizi kısa süre içinde kaybettiğinizi varsayın. Ne yapardınız?
Kaybettiklerinize üzülüp yakınır, kendinizi mi suçlardınız, yoksa her şeyi ardınızda bırakıp yepyeni bir sayfa mı açardınız?
“En baştan başla ve sonuna kadar git; sonra dur.” Lewis Carroll
Richard Paul Evans, çocuklar için yazdığı ilk romanı Chrismas Box 1955’te basıldı ve tüm dünyada üç milyondan fazla sattı. Şimdiye dek yayımladığı on sekiz kitabın her biriyle çoksatanlar listesinde uzun süre ilk sıralarda kalan Evans’ın eserleri beş dile çevrildi ve tüm dünyada on dört milyondan fazla sattı.
Aslolan Yolculuğun Ta Kendisi, yazarın Türkçeye çevrilmiş ilk kitabı. Okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.
Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.
Sevgiyle okuyunuz…
Bir Cevap Yazın