Kendini Bilmek İçin Kitap!

"Ruhsal enerjide ilk basamak insanın kendini bilmesidir. Kendini bilen insan maneviyatını keşfeder ve yolculuğuna başlar." Lao Tzu

Kurgu Sanatı, Michael Rabiger

İyi kitaplar, en iyi üniversitelerin yerine geçer...

Senaryo, Roman, Öykü Ve Oyun İçin…

“Ben yazana kadar hiçbir şey gerçek değildir.”

— Michael Rabiger

Merhaba

Yazmak, hayatın iniş çıkışlarını keşfetmeniz ve dile getirmeniz için eşsiz bir yoldur. Bu kitap size benzersiz yaratıcı bir kimliğiniz ve anlatacak birçok akıcı hikâyeniz olduğunu gösterecek. Kılavuzluğu sizi özgür ve canlı kılmalı ki hayat bulmaya direnen karakterlerle, fiyaskoyla sonuçlanan olay Örgüleriyle, ikincil görünen hikâye fikirleriyle karşı karşıya kalmak zorunda kalmayasınız.

Bu kitabı bir kişisel gelişim kılavuzu, bir ders metni veya gayrı resmi bir yazı topluluğunda size İlham vermesi İçin kullanın. İçeriğindeki tartışmalar ve deneme alıştırmaları, henüz aklınıza gelmemiş fikirleri nerede bulabileceğinizi gösterecek. Bu yolda ilerlerken, İş üstünde olan biç yazarın ne hissettiğine, ne düşündüğüne ve ne yaptığına yakından tam olacaksınız.

Kitabın Amaçları

Tüm hikâyeler düşünseI anlamda belli başlı bir zemine -yani, sağlam temelli fikirlere- ihtiyaç duyar, Bunlar, insanları etkilemek için, yazarın kişisel, duygusal deneyimlerine dayandırılmalıdır. Bu amaçla, Kurgu Sanatı okuyucuyu, altı bölümden oluşan bir yazı yolcuğuna çıkarır:

  1. Bölüm – Genel Bakış: Kitabın amaçlarının tanıtılması, yaratma sürecine yaklaşım ve sıklıkla karşılaşılan sorunların üstesinden nasıl gelineceği.
  2. Bölüm – Yaratıcılığın Kökenleri: Ruhunuzdaki İzleri keşfetmenizi ve yaratıcı kimliğinizin ilk portresini çıkarmanıza yardımcı olan gözlem, doğaçlama ve içebakış ödevleri.
  3. Bölüm – Beceri ve Drama Kavramları: Güçlü karakterler yaratmanıza, bir sahnenin iyi olup olmadığını anlamanıza, bütün bir eseri sonucu için değerlendirmenize, bir hikâyeyi ve hikâyeye hâkim bakış açısını test etmenize yardımcı olacak birtakım kavramların tanıtılması. Oyun türünün nasıl işlediği, zayıf hikâye unsurlarının nasıl güçlendirileceği, nasıl yararlı eleştirel geri dönüt verileceği ve alınacağı.
  4. Bölüm – Yazı Ödevleri: Yazarların sahip olduğu çeşitli kaynakların kullanılmasıyla yazılmış ödevlerin konuları otobiyografi, aile, gelenek, rüya, mit, efsane, medya, öykü ve film ödevlerine odaklanır. İlk projeler düzyazıda, tiyatroda veya gazetecilikte uygulanabilecek kısa işlere odaklanırken, daha sonraki projeler ayrıntılı bir belgesel konusunu ve iki parçalık özgün bir kurmaca yazıyı kapsıyor. Öykü ödevini tek bir bakış açısıyla yazmanız istenirken, uzun metrajlı film fikrini ise iki farklı bakış açısıyla ele almanız isteniyor. Her bir ödevde, başka bir öğrenci tarafından yapılmış bir örnek sunulmuş ve ayrıca bu örnek üzerine, kendi izlenimlerinizle ve eleştirilerinizle karşılaştırabileceğiniz eleştirel bir değerlendirme verilmiştir.
  5. Bölüm – Birlikte Yaratmak: En ilginç modern film ve tiyatro eserlerinden bazıları işbirlikçi ilişkilerden doğar. İki önemli deney üzerinden teknikleri kendi başınıza deneyeceksiniz.
  6. Bölüm – Bir Yazar Olarak Gelişmek: Sanatçı kimliğinizin mevcut eserinizle yeniden değerlendirilmesi ve sanatsal tercihlerinizin ve yönünüzün pekiştirilmesi. Hikâyenin tamamlandığını düşünmeden önce en sevdiğiniz taslaklarınızda kullanmanız için ileri düzey hikâye düzeltisi teknikleri. Özenle incelenmiş bir fikir taslağını sen o a belgesel tasarısına, oyuna.

Hikaye geliştirmeye odaklanan ve yazı üzerine olan kitapların büyük çoğunluğu her şeyden önce eserin yazılmasına ilham vermiş o “ilk” fikirden çok az bahşeder.

Kurgu Sanatı yazarların yaratıcılıklarını senaryolar, romanlar, öyküler ve oyunlar dahil geniş bir tür yelpazesinde konuşturabilmeleri için pratik düşünsel araçlar ve yazar Michael Rabiger sizi adım adım ilerleyen uygulamalı alıştırmalar ve bir grupla veya bireysel yapacağınız ödevler aracılığıyla kendi deneyimlerinizden, rüyalarınızdan, mitlerden ve haber metinlerinden ilham alarak kurgulaştırmak istediğiniz durumları ve temaları nasıl ele alabileceğinizi öğrenmeye davet ediyor.

Kurgu Sanatı, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.

Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.

Sevgiyle okuyunuz…

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: