
“Eğer bu dünyada sevgi denen bir şey varsa, ben onu seviyorum.”
— Charles Dickens
Merhaba
Charles Dickens, Düzgün bir eğitim almamış olsa da erkenden yoksullaşması ona başarıya giden yolda yardım etti. Bir avukatın yanında stenografi öğrenen yazar, Kariyeri boyunca 20 yıllık bir süre içerisinde haftalık olarak çıkan Morning Chronicle gazetesini yönetti, 15 roman, 5 uzun öykü, yüzlerce kısa öykü ve kurgu dışı makale yayınlayıp yorulmak nedir bilmeden çalıştı ve çocuk hakları, eğitim ve diğer toplumsal konularda yenilikler için mücadele verdi.
1837 yılında yayınlanan Bay Pikvik’in Serüvenleri adlı kitabı ile büyük bir hayran kitlesine ulaşarak edebiyat dünyasında adını duyurmayı başardı. David Copperfield adlı romanında hayatını ve çocukluğunu anlattı.
Dickens, Amerika’da Daily News ve Household dergilerini yayınlayarak sık sık seyahatlere çıkıp konferanslar verdi.
Alış veriş esnasında kitap stantından ön söz mesajıyla göz kırpan “Eğer bu dünyada sevgi denen bir şey varsa, ben onu seviyorum” iletişim kuran değerli üstat.
Adaletin intikam duygusuyla özdeş olduğu ve masumla suçlu arasında neredeyse hiçbir ayrımın gözetilmediği, tarihin akışını değiştiren Fransız İhtilalinin gölgesinde kalemini sivrilen Dickens‘ın ‘yazdığım en iyi hikaye’dediği İki Şehrin Hikayesi…
Başyapıt dünyada 200 milyondan fazla kişi tarafından okunan tüm zamanların en çok ilgi gören kitabı.
Birçok hikayeden oluşan kitabı, okurla yazar arasına girmeden buraya bırakıyorum.
İki Şehrin Hikayesi, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.
Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.
Sevgiyle okuyunuz…
Bir Cevap Yazın