
İnsanın en önemli hastalıkları aslında gurur; zalimlik, nefret, kendini beğenme, cehalet, dengesizlik ve açgözlülüktür. Bu gibi bozukluklar gerçek hastalıklardır.
“Ciddi çabalar harcandığı takdirde ve sadece o zayıf kişiliğine güvenmeyip aynı zamanda tam bir imana sahip olduğunda, herhangi bir kişi bu yollardan hızla geçip ilerleyebilir; bu kişiye imkân sunulduğunda, dünyadaki büyük üstadların öğretileri ve sergiledikleri örnek yaşamlar aracılığıyla, kendi Ruhuyla, yani içindeki ilahilikle birleşmesi mümkün olabilir.”
—Edward Bach
Merhaba
Geçen gün kütüphane de düzenleme yaparken, raftan göz kırpan kitap. Gizli Enerji Terapileri, Dr.Richard Gerber eseri. Belirli hastalıkların tedavisine tavsiye veya nasihat verir nitelikte değildir. İlave alternatif tedavilerin işleyişleriyle ilgili bir inceleme niteliğindedir.
Ölümcül bir hastalık taşıyorsanız; bir de gelişim odaklıysanız, araştırma yaparak geçmiş yüzyıllardan bilgi alarak bugünü anlama becerisi geliştirirsiniz.
En iyi korunan yere “düşmanın” kalesine, yani sıkıntıya neden olan şeyin tam temeline hücum edilerek gerçekleştirilen bu tedavi, tam anlamıyla gerçek iyileşmedir.
Kısaca ifade etmek gerekirse hastalık, görünüş itibarıyla son derece amansız olmakla birlikte, özünde faydalı ve hayrımızadır; doğru yorumlandığı takdirde bizi, esas eksik yanlarımıza yönlendirecektir. Doğru şekilde tedavi edildiği takdirde ise o hatalı yanlarımızın ortadan kaldırılmasına ve bizim daha önce olduğumuzdan daha iyi ve mükemmel olmamıza neden olacaktır.
Acı çekmek, başka yollardan kavrayamadığımız bir derse dikkat çekmek için düzeltici bir araçtır ve o ders öğrenilene kadar asla kökünden söküp atılamaz. Şu da bilinmelidir ki, uyarıcı, belirtilerin önemini fark eden ve okuyabilenlerde, eğer uygun düzeltici olan ruhsal ve zihinsel gayret sarf edilirse hastalık daha başlamadan önce önlenebilir veya ilk aşamalarında durdurulabilir. Ne kadar ciddi olursa olsun hiçbir vakada umutsuzluğa düşülmemelidir zira bireye hâlen fiziksel yaşam sunuluyor olması, hüküm süren Ruhun umutsuz olmadığını gösterir. — Edward Bach
Gizli Enerji Terapileri, kitabını okurken Edward Bach’ı tanıdım. Bach, hastalığın yerleşik patolojisinden daha çok hastalığın duygusal belirtileriyle birlikte doğal ajanlarla ilgili bir araştırmaya başladı. O daha sonra bunları belirli çiçeklerin özlerinde buldu. Bach hepsinde var olan 38 esansı tanımladı. 38. esans Kurtuluş Devası olarak bilinen floral bir karışım kombinasyonudur.
Bach çiçek özlerinin gizli titreşimsel enerjilerinin, işlev bozukluğunun duygusal şablonlarının yeniden düzenlenmesine yardımcı olabileceğini hissetti.
Çok eski zamanlardan bu yana “Tanrı’nın lütfuna bağlı olan vasıtaların, ilahi olarak zenginleştirilmiş şifalı ot, bitki ve ağaçlar aracılığıyla, doğaya hastalığı önleme ve tedavi etmek için yerleştirildiği bilinmekteydi.” Bunlar her çeşit hastalık ve acıyı iyileştirme gücüyle donatıldılar.
Bach, yüksek aklın, yüksek gizli bedenlerin manyetik özellikleriyle enerjisel ilişkisini anladı.
Bach’ın kendisi de psişik bir “duyarlı”idi. O öylesine duyarlı idi ki, zaman zaman kendisini telaşlı kalabalıklardan ve Londra’nın kaosundan korunmak ve izole etmesi gerekmiştir, çünkü şehir hayatı çok yıkıcı ve tüketicidir. Neredeyse ölümüne yol açacak olan ağır bir hastalığı müteakiben, İngiltere’de sayfiyede yaşarken Bach, doğadaki bu şifacıları araştırdığı uzun yürüyüşler yaptı. Bach‘ın gizli enerjilere duyarlılığı öylesine bir noktada ki, çiçeklerin üzerindeki sabah çiğine dokunarak veya dudaklarına değdirdiği taçyapraklarından o bitkinin potansiyel terapisel etkilerini tecrübe etti. 38 çiçek devasını belirleme süreci Bach’ın fiziksel ve duygusal doğasında öylesine bir zorlanmaydı ki, 1936 yılında 56 yaşında öldü.
Bach’ın 1936’daki ölümünü müteakiben, İngiltere’deki Dr.Edward Bach Şifa Merkezi, öncülerinin keşfettiği bu eşsiz stilde çiçek esansı hazırlamaya devam etti.
Bach Çiçekleri Eğitmeni, Sevgili Neşe, birkaç yıl önce beni arayarak “Sana bir mail atacağım. Okuyup döner misin?” dedi.
Maili açınca özenle tercüme edilip, kitap haline getirilmiş, Edward Bach’ın “Kendini İyileştir” sayfalarıyla karşılaştım. Emeği için, ulaştırdığı bilgi için kendisine teşekkür ederim.
Edward Bach, On İki Şifacı ve Diğer Remediler kitabında da açıkça ifade ettiği gibi, fiziksel hastalıkların altta yatan duygulara yönelik bir rehber olduğu düşüncesini terk etti; ‘Bedenin en nazik ve hassas parçası olan zihin, rahatsızlığın başlangıcını ve seyrini vücuttan çok daha belirgin bir şekilde göstermekte, böylece hangi remedi veya remedilerin gerektiği konusunda zihinsel durum bir kılavuz olarak seçilmektedir. Hastalığı dikkate almayın, sadece sıkıntıda olan kişinin hayata bakışını göz önünde bulundurun.’
İnsanın en önemli hastalıkları aslında gurur; zalimlik, nefret, kendini beğenme, cehalet, dengesizlik ve açgözlülüktür. Bu gibi bozukluklar gerçek hastalıklardır.
Büyük çoğunluğumuzun mükemmel hâle erişene kadar kat etmesi gereken belirli bir yol vardır ve bununla beraber şaşırtıcıdır ki “ciddi çabalar harcandığı takdirde ve sadece o zayıf kişiliğine güvenmeyip aynı zamanda tam bir imana sahip olduğunda, herhangi bir kişi bu yollardan hızla geçip ilerleyebilir; bu kişiye imkân sunulduğunda, dünyadaki büyük üstadların öğretileri ve sergiledikleri örnek yaşamlar aracılığıyla, kendi Ruhuyla, yani içindeki ilahilikle birleşmesi mümkün olabilir.”
Son olarak, yaşamın içine dalmaktan korkmayalım; buraya deneyim ve bilgi edinmek için geldik. Gerçeklerle yüzleşmezsek ve elimizden gelenin en iyisini yapmazsak çok az şey öğrenebiliriz. Böyle bir deneyim her çevrede kazanılabilir; doğanın ve insanlığın gerçekleri ise şehrin gürültüsü ve telaşı içinde olduğu kadar, olsa olsa bir kır evinde belki de hatta daha etkili bir şekilde kazanılabilir.
Mail çıktılarını alarak kitap haline getirdiğim, Kendini İyileştir, kitabını buraya bırakıyorum. Okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.
Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.
Sevgiyle okuyunuz…
Bir Cevap Yazın