“Rüyalar”, din, kültür, tarih ve ruhun dinamik bir karşılıklı bir etkileşimle birleştiği yaratıcı hayali mekân hakkında, eşsiz bir anlayış sunmaktadır. Bu kitabın amacı bu yaratıcı mekânı incelemek, Freud’un ifadesiyle “rüya merkezi’nin gizemli derinliklerini anlamaya çalışmaktır.
“Her rüyada en az bir adet erişilemeyen nokta- sanki bir öz vardır, bu öz bilinmeyenle irtibat noktasıdır. “
— Sigmund Freud
Merhaba
Sağlık paydasında, Annemin yaşadığı sürecin çekilen fotoğrafları, kelimelere dönüşürken; her anın detayı yazılarda yerini aldı. Yaşamın en önemli paydası olan “sağlık” konusunda içsel ve dışsal gediklerimizin farkında olduk…
Şu an Annemin başucunda Reiki müziği eşliğinde yaşam enerjisini kullanarak hücrelere şifa alırken; huzurla nefes veriyoruz.
Annemin rüyalarının anlamını çözmek için paylaşım listesindeki kitapla şifa almaya devam ediyoruz.
Freud‘un The Interpretation ofDreams (Rüyaların Yorumu) adlı kitabı, yayınlanmasından bu yana geçen yüz yıl içerisinde, rüya araştırmaları ve insan beyninin anlam üretme kapasitesinin incelenmesinde verimli bir kaynak olmuştur. Rüyalar, din, kültür, tarih ve ruhun dinamik bir karşılıklı etkileşimle birleştiği yaratıcı hayali mekân hakkında, eşsiz bir anlayış sunmaktadır. Bu kitabın amacı bu yaratıcı mekânı incelemek, Freud‘un ifadesiyle “rüya merkezi“nin gizemli derinliklerini anlamaya çalışmaktır. Rüyalar, dini araştırmalar, antropoloji, tarih ve psikoloji bilginlerinin kışkırtıcı yazılarından oluşan bir koleksiyonu bir araya getirmektedir. Yirmi üç bölümde en önemli teoriler, en çekişmeli tartışmalar ve gelişmekte olan bu alandaki en heyecan verici yanlar vurgulanmaktadır. Rüyalar, araştırmacılar, öğretmenler, öğrenciler ve genel okuyucular için aynı şekilde, çağdaş rüya araştırmalarının sunabileceği en iyi tek ciltlik ansiklopediyi sağlamaktadır.
Kitap, üç geniş tematik kısım halinde düzenlenmiştir: Gelenekler, Bireyler ve Yöntemler. Her ne kadar her bölüm bu üç temaya da temas ediyorsa da, üç ana kısım hangi bölümlerin esas olarak (l) rüya inançları ve belirli bir kültürel geleneğin uygulamaları; (2) belirli bireylerin rüya deneyimlerini ve (3) rüya görmenin kökenini, işlevini ve amacını araştırmak ve anlamak için kullanılan yöntemlere odaklandığını belirtmektedir.
Rüyalarla ilgili detaylı kazı çalışması yapanlara, rüya merkezinin gizemli derinliklerini anlamak iyi gelecektir.
“Rüyalar”, din, kültür, tarih ve ruhun dinamik bir karşılıklı bir etkileşimle birleştiği yaratıcı hayali mekân hakkında, eşsiz bir anlayış sunmaktadır. Bu kitabın amacı bu yaratıcı mekânı incelemek, Freud’un ifadesiyle “rüya merkezi’nin gizemli derinliklerini anlamaya çalışmaktır. Rüyalar, dini araştırmalar, antropoloji, tarih ve psikoloji bilginlerinin kışkırtıcı yazılarından oluşan bir koleksiyonu bir araya getirmektedir. Yirmi üç bölümde en önemli teoriler tartışmalar ve sürekli gelişmekte olan bu alanın en heyecan verici yanları vurgulanmaktadır. Rüyalar, araştırmacılar, öğretmenler, öğrenciler ve genel okuyucular için aynı şekilde, çağdaş rüya araştırmalarını sunabileceği en iyi tek ciltlik ansiklopediyi sağlamaktadır. İster bilim insanı olun, ister hümanist, rasyonalist ya da şair, Bulkeley’in rüyalar hakkındaki koleksiyonu sizi hem büyüleyecek hem de eğlendirecek. Bulkeley rüyaların içine nasıl gireceğini biliyor; dışarıdakilerin görüşünü nasıl alacağını da biliyor. Bireysel ya da toplu olarak, bilimsel ya da şiirsel, bu akıllıca seçilmiş parçalarda geçmiş ve geleceğin hakkı verilmektedir. -Don Browning, Alexander Campbell-Chicago University “Büyüleyici bir bilgi koleksiyonu – rüyaların kendisi kadar zengin ve çeşitli.” -Deidre Barrett-Harvard Medical School “Rüyalar hakkında bu kadar farklı yaklaşımı bir araya getiren ve disiplinler arasındaki araştırmaların mevcut durumunu bu kadar detaylı bir şekilde kapsayan başka bir eser görmedim. Bulkeley, rüyalar hakkında gelecekteki gelişmelere temel oluşturan ve her biri kendi alanında son gelişmeleri yansıtan bu kadar ilginç çalışmayı başarılı bir şekilde bir araya getirmiştir. Hem yeni, hem de deneyimli rüya araştırmacıları için gerçek bir rüya ziyafeti.” -Michele Stephen-La Trobe University, Melbourne, Avustralya “Rüya: Hiyeroglif, psişik harita, kültürel eser rastgele sinirsel boşalma! Freud’un tartışmalı rüya yorumu girişiminden bir asır sonra, bu olağanüstü çalışma, rüya görmenin evrensel dünyasına ve bugünün araştırmalarındaki en önemli sorulara birçok kapı açmaktadır…sonsuz bir alanda eşsiz bir rehber.” -Kimberley C. Patton-Harvard University
Psikolojik, Kültürel Ve Dini Boyutlarıyla” RÜYALAR, Kelly Bulkeley eserini buraya bırakıyorum. Okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.
Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.
Sevgiyle okuyunuz…
Bir Cevap Yazın