Kendini Bilmek İçin Kitap!

"Ruhsal enerjide ilk basamak insanın kendini bilmesidir. Kendini bilen insan maneviyatını keşfeder ve yolculuğuna başlar." Lao Tzu

Yazar Olmak, Dorothea Brande

İyi kitaplar, en iyi üniversitelerin yerine geçer...

“İşimiz kelimelerle. Ne kadar zor olabilir ki?”

— Dorothea Brande

Merhaba

Yazar Olmak” ile ilgili faklı görüşler içeren değerli kitap yetmiş yıl önce yazılmış. Yazmak İçin ilham perisi bekleyenlerin, kafasındaki hikayeyi yazıya dökemeyenlerin, yeterli ve doyurucu bir şekilde yazı yazamayanların, yazılarında yakaladığı kaliteyi sürdüremeyenlerin sorunlarına çare arar.

Kitabın içindeki bilgileri okuduğunuzda, yazarın içinde bulunduğu durum, çok iyi resmedilmiş.

Yazarın, kendini keşfetmesi. Önceliği kendine vermeyen yazar var mıdır, acaba. Ustalaşmak İçin, daha çok akşamları yazılan yazıyla, gündüz yazılan yazılar arasında fark oluyor mu, keşfetmeli. Yazıları ne etkiliyor, tüm bunları gözden geçirmeli. Yazar gözlüğü böyle bir şey. Her durum tek tek değerlendirilmeli.

Kitabı okudukça, kendini keşfetme sürecinde karşılaştıkların da gözden geçirilmeli. Yazar olmak İçin doğru yolda, olduğunu teyid etmelisin . Çevrende yaratıcılığını beslemeyen bir durum varsa, dönüp kütüphanendeki ya da okuma listendeki kitaplardan beslenmelisin. Her yazar gibi okuduğun kitaplar, eğlence aracı değil. Öğrenme aracı.

Yazar, kitap kurdudur. Sevilen yazarlar, mikroskop altına alınarak, bölümlere ayrılır. İtinayla incelenir. Çok kolay gibi görünse de, işte bu iş, sıradan yazarların becerebileceği bir iş değildir. Bunun birinci sebebi yazar olacak kimselerin okumaya başladıkları günden beri kendilerini başkalarının yazıları içine gömmüş olmaları ve acıdır ama dünyayı başkalarının gözüyle görme eğilimine girmiş olmalarıdır.

Gerçek bir yana, kendini sorguladığın , kendini anladığın ve anlattığın yazıların olmalı. Yazılar tekrar gözden geçirilmeli. Taklidin çekiciliğinden ancak, kendi zevklerinizi ve yeteneklerinizi keşfederek kurtuluruz. Kendiniz olmak, taklitten uzaklaştıracaktır. En çok üzerinde çalışılması gereken konu.

Aslında hayatınızın her anını, zamanınızın çoğunu, içerisinde geçirdiğiniz küçük bir odayı bile, duyarlılık denemeleri için yeni bir sokak kadar, belki ondan daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Tüm bunlar, laboratuvar malzemesi.

Yazmak İçin masanın başına oturunca, genellikle, aklınıza ilk gelen şeyler neler oluyor?

Sabah kalktığınız andan itibaren, yaşama ve yaşanmışlıklara dair onlarca konu mevcut. Birazda kurunca yaratıcı yazarlık İçin hikayeler oluşmaya başlıyor.

Yazarın birçok kişiliği var. Farklı yönlerden kelimeleri konuşturma yeteneği yazılara el koyuyor. Telaşlanmayın, psikolojik bir şey değil. Her yazarda bu durum mevcuttur.

Sonra yazılanları gözden geçirirken, bir başkası yazmış gibi okuyarak, tanımadığın bu yazarın zevklerini anlamaya çalışmak. İnsanların eleştiriye tahammülü yokken, yazar yazdıklarını ve kendini eleştiriyor.

Yaşanılan, heyecan, korku, ümit, sevinçlerini incelerken, en çok hangi konu hakkında yazarlık yapabileceğini de anlamaya çalışıyor.

Hangi konu hakkında, kitap yazmalıyım?

Yazıları okuyan sevgili blog takipçilerim görüşlerinizi almaktan mutluluk duyacağım.

Belki de geliştikçe birçok dalda yazabilirim. İçimde kısa hikaye tohumlarının olduğu kesin.

Şu an yazıyı yazarken de kendimi bolca eleştiriyorum. Kelimeleri düzeltiyorum. İşte tamam, anlamı daha iyi oldu diyerek.

Yazar olarak, kendini keşfetme döneminde, sürece harika bir daha kitap eklendi. Dorothea Brande satırlar arasından sesleniyor.

İşimiz kelimelerle. Ne kadar zor olabilir ki?

Günlük diyet olarak da, yeme alışkanlığına dikkat etmek gerekiyor. Uygun düşen besinler alındığında, yazı yazabilmek için, uyarıcılardan uzak durulmalı. En yüksek kapasite için yapılması gerekenler. Kıskançlık, öfke, dargınlık gibi şeyler eserlerinizin kaynağına zehir etkisi yapar. Yazdıklarınızın daha iyi olması İçin izlenecek yol.

Kendi ayaklarının üzerinde, duran yazar olarak bir süre daha yazma alıştırmalarını, dijital ortamda yazarak, yola devam.

Özgünlüğün kaynağı samimiyettir.

Yazar Olmak, okumayanlara tavsiye, okuyanlara bilgiyi hatırlatma amaçlı.

Yazarlar sizi okumaya davet ediyor.

Sevgiyle okuyunuz…

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: